Nye kostråd: Trygt å spise fet ost, egg og helmelk

Lagt ut av

Kanskje må vi helt til andre siden av jordkloden for å finne råd som er litt mer i tråd med det vi står for?

Australske Heart Foundation endrer rådene til friske mennesker: Fete melkeprodukter er like sunne som magre. Men hjertesyke bør fortsatt velge magert, mener de.

Vi har i flere år sett at kostrådene sakte, men sikkert har endret seg til å bli litt mer i tråd med det skolen, og mange andre både norske og utenlandske personer/institusjoner har hevdet, nemlig at det ikke er mettet fett og egg som er farlig.

Australske Heart Foundation skriver blant annet (oversatt):

Vi har fjernet begrensningen vår for sunne australiere, om å spise helmelk, ost og yoghurt. Mens bevisene var blandet, ble det funnet at denne typen produkter hadde en nøytral effekt, fordi den ikke øker eller reduserer risikoen for hjertesykdommer eller hjerneslag.

Hvor lang tid tar det før de nordiske rådene endres like mye?

Men vi vil mer. Vi ønsker mer fokus på dyrevelferd og kvalitet. Vi vil ha dyr som beiter ute og spiser mer naturlig, og at man bruker produksjonsmetoder som gjør maten sunnere, ikke dårligere. Vi trenger også mer fokus på at det er stor individuell forskjell fra person til person. Blant annet så er det ikke alle som tåler melk, spesielt de vanlige melkeproduktene.

Kilder:

Legg inn en kommentar