Hjelp, hvorfor kan vi ikke bare få normal mat?

Lagt ut av
Forsøk på mus og mennesker viste at kunstige søtstoffer som sakkarin og aspartam endret sammensetningen av bakterier i tarmen, det som kalles tarmfloraen. Endringen førte til at det oppstod glukoseintoleranse
Forsøk viste at kunstige søtstoffer som sakkarin og aspartam endret sammensetningen av bakterier i tarmen. Endringen førte til at det oppstod glukoseintoleranse.

For noen måneder siden kom en studie som viser at kunstige søtningsstoffer påvirker tarmfloraen og forårsaker overvekt (1).

Det er uttallige stoffer vi omgir oss med som forskyver det naturlige forholdet som skal være mellom bakteriene i tarmsystemet vårt. Siden vi også er bærere av mange patogene mikroorganismer, er vi avhengig av at både mengde og sammensetning av den gode floraen blir opprettholdt.

Det er naturlig å ha belastninger, både psykiske og fysiske, og kroppen har evnen til å regulere seg selv. Vi har blodsukkerregulering, pH-regulering, temperatur- og hormonregulering, døgnrytme, m. flere. For stor belastning innenfor et regulasjonssystem kan forårsake store plager og sykdommer. Tenk bare på ubalanser innen blodsukkeret som kan resultere i insulinresistens.

Mange av våre mikroorganismer er viktige for oss
En viktig regulasjonsmekanisme er forholdet mellom kroppen og dens millioner av mikroorganismer. Forskning oppdager nå at mikroorganismer regulerer flere og flere av kroppens funksjoner og det synes som at den evnen de har, ligger på et meget overordnet plan. Mange av kroppens regulasjonsmekanismer er avhengig av et symbiotisk forhold mellom kroppen og mange mikroorganismer. Når dette forholdet ødelegges, begynner kroppens andre regulasjonsmekanismer å svikte og vi utvikler sykdommer.

Ny forskning finner altså stadig større sammenheng mellom tarmens flora og overvekt. Det kommer sannsynligvis i fremtiden til å bli det viktigste av kroppens regulasjonsmekanismer vi behandler. Det på høy tid å tenke på hvilken mat som er god for tarmsystemet vårt i stedet for å fokusere kun på ytre sykdomssymptomer. (2)

Skrevet av Fride Aasen, hovedlærer naturmedisin ved Tunsberg Medisinske Skole

  1. http://forskning.no/helse-mat-og-helse-slanking-diabetes/2014/09/kunstig-sotstoff-endrer-tarmbakteriene-i-museforsok
  2. http://www.dagensmedisin.no/nyheter/kobler-brodgjar-og-fedme/?utm_source=apsis-anp-3&utm_medium=email&utm_content=unspecified&utm_campaign=unspecified

3 kommentarer

Legg inn en kommentar