Hvor kommer entrecôten fra?

Lagt ut av
Mettet fett
Dyr som har det godt og som spiser naturlig, får både sunnere og bedre kjøtt.

Jeg er litt (eller faktisk ganske mye) over gjennomsnittlig opptatt av mat og ikke minst matkvalitet. Dessverre blir jeg alt for ofte skuffet når jeg en sjelden gang spiser ute i Norge. Man skal ikke lenger enn til Danmark før smaksopplevelsene blir vesentlig mye større, for ikke å snakke om sør i Europa. I middelhavslandene har restaurantene en helt annen lidenskap for maten de serverer, og en servitør vil ofte med stolthet fortelle hvor råvarene kommer fra og hvordan de har blitt bearbeidet.

Siste restaurantbesøk i Tønsberg var på et relativt nytt sted, hvor de gav inntrykk av å ville satse på mat med høy kvalitet. Servitøren gikk igjennom menyen og fortalte med stor entusiasme om de ulike rettene. Jeg var imponert, og det var derfor med gode intensjoner jeg stilte følgende spørsmål: Hvor får dere entrecôten fra?

Jo, den kommer fra ASKO..

..svarte han med ett litt undrende blikk.. Der har den sikkert hatt det godt og fint tenkte jeg, men hadde vel et lite håp om å få økologisk biff fra limousine eller angus, eller kjøtt fra Jæren.

Opplevelsen av hele besøket var dessverre som forventet. Seigt og smaksløst kjøtt, men relativt stilig presentert..

Visste du at?

Hvordan opplever du mat i Norge sammenlignet med andre land?

2 kommentarer

  1. Etter siste restaurantbesøket (våren 2006) sluttet vi å spise på utesteder i Norge,skuffelsen var enorm,hvis vi tar i betraktning prisene,da er det TOTALT. Det er faktum at det er noen få steder med klistremerket *øko-kjøtt* på Balkan,men ingen tvil om at der spises mye ,mye…..bedre (ferskt) og sunnere kjøtt,og prisene……….kan ikke sammelignes !

    1. Ja, med de prisene som er i Norge så burde det vært mulig å lage bedre mat. Man trenger ikke alltid bruke de dyreste stykkene heller. Men Norge er vel et indrefilet-land..

Legg inn en kommentar