Charlotte har åpnet økologisk hudpleiesalong

Lagt ut av

Charlotte Wollebekk har gjort akkurat det vi håper enda flere av studentene våre på Naturlig hudhelse vil gjøre – nemlig å starte sin egen grønne hudpleiesalong. I dette intervjuet deler Charlotte hvorfor hun ble interessert i naturlig hudpleie, hva hun har lært av studiet på skolen, hvordan det er å jobbe med økologisk hudpleie og erfaringer med å åpne Studio C. Charlotte har fokus på den underliggende årsaken til kundenes hudproblemer i tillegg til å tilby avslappende og naturlige skjønnhetsbehandlinger.

Kan du fortelle litt om hvilken bakgrunn du har?

Jeg har tidligere jobbet i eiendomsbransjen og gått markedsføring på BI, men jeg innså at jeg var ment til å gjøre noe helt annet. Min lidenskap for naturlig hudpleie og helhetlige behandlinger kom som et resultat av høyt stressnivå og uro i kroppen over mange år. Jeg søkte etter måter å føle meg bedre på, og mindfulness og helhetlige behandlinger ble redningen for meg. Skjønnhetsritualene mine er som en meditasjon. Avkobling og tilstedeværelse på samme tid. Effektene det har hatt på huden og nervesystemet mitt er mye av grunnen til at jeg valgte å utdanne meg til Hud- og kroppsterapeut. Jeg visste hele tiden at jeg ønsket å jobbe litt annerledes enn tradisjonelle hudpleiere, med en helhetlig tilnærming til hudpleiefaget.

Jeg er Cidesco-godkjent hud- og kroppsterapeut fra Hudpleieakademiet i Oslo, og jeg er sertifisert Gua Sha-terapeut gjennom The Green Beauty Academy. Jeg har vært på kurs med noen av de beste i verden når det gjelder naturlige, holistiske ansiktsbehandlinger (Britta Plug, Yakov Gershkovich) og har tilegnet meg mye kunnskap innen dette feltet som få har i  Norge.

Hvordan ble du interessert i ren og økologisk hudpleie?

Etter lange perioder med høyt stressnivå og uro i kroppen, ble jeg introdusert for mindfulness og gjennom det en ny livsstil. Meditasjon, yoga, rene økologiske produkter (både mat og kropps/hudprodukter) ble naturlig en del av hele pakka. Jeg brukte mye tid på å lese om ingredienser i både konvensjonell og økologisk hudpleie, og forstod raskt hvor viktig det var å faktisk lese det som står bak produktene våre og være en kritisk forbruker.

Hva var grunnen til at du ønsket å studere Naturlig hudhelse hos oss?

Jeg vet at alt henger sammen, og at det ikke nytter å kun fokusere på hudens utside, uten å forstå hva som foregår på innsiden. Jeg ønsker hele tiden å tilegne meg mer kunnskap og mener at man aldri er helt ferdig utlært. I og med at jeg driver for meg selv og ikke har noen kollegaer det er naturlig å sparre med i det daglige, er det desto viktigere at jeg har all den faglige tyngden jeg trenger.

I dette studiet går vi mer i dybden på de emnene jeg er mest interessert i (og som jeg mener er ekstremt viktig når det gjelder å behandle hud). Dette er temaer som ikke blir vektlagt like mye i den tradisjonelle hudpleieutdannelsen. Også er jo dette noe jeg synes er skikkelig gøy, så jeg koser meg veldig med alle temaene.

Jeg har blant annet lært om hormonbalanse og tarmfunksjon på et nytt nivå, som er noen av de viktigste punktene når det gjelder hudhelse. Jeg har virkelig lært hvilket fantastisk verktøy huden er til å vise oss hva som foregår på innsiden av kroppen vår.

Jeg brenner for å kunne hjelpe hele deg, og gi deg en unik opplevelse. Jeg veileder og behandler på flere områder for å få deg til å føle deg bra både på utsiden og innsiden.

Du har nettopp åpnet din egen økologiske hudpleiesalong. Hva fikk deg til å gjøre det?

Jeg har alltid vært over gjennomsnittet interessert i både hudpleie, sminke og ulike skjønnhetsbehandlinger. Men når jeg innså hvor ekstremt stor effekt disse produktene og ritualene hadde på både huden min og nervesystemet mitt, fikk jeg et enormt behov for å dele det med andre! Jeg ønsket å kombinere alt jeg har lært om mindfulness, pusteøvelser, kosthold og økologi med unike hudpleieteknikker. Jeg søkte litt rundt (dette var før jeg utdannet meg til hudterapeut), og fant ingen steder i Norge som hadde dette enda. Så derfor bestemte jeg meg for å åpne mitt eget sted.

Er det et stort marked for økologisk hudpleie i Norge?

Ja, det er det definitivt! Jeg merker at folk er veldig interesserte, og blir mer og mer opptatt av det naturlige. Det er jo veldig i vinden nå, og jeg er helt sikker på at det bare kommer mer og mer av det i tiden fremover. Vi henger jo litt etter i Norge, men jeg tror dette konseptet er noe vi savner, og trenger!  Jeg håper at dette etter hvert blir den nye normalen!

Hvordan har responsen på åpningen av Studio C vært?

Over all forventning! Jeg har vært nesten fullbooket helt siden åpningen i juni, så det er jo skikkelig gøy! Jeg er helt overveldet av alle gode tilbakemeldinger jeg har fått fra kunder. Jeg tror mange har savnet et slikt tilbud, og jeg merker at folk er veldig nysgjerrige og ivrige. Jeg tror også veldig mange synes det er deilig å komme til et litt mindre sted hvor det ikke er så mye folk. Nå er det jo kun meg her, så det blir automatisk en veldig avslappet vibe.

På Naturlig hudhelse er det mye fokus på hvordan huden påvirkes av kosthold- og livsstilsvalg og dermed av tarmhelsen, hormonsystemet, immunforsvaret osv. Kan du fortelle litt om hvordan du veileder kunder i dette? Hvordan ser en typisk time/konsultasjon ut hos deg?

Alle timer er forskjellige, og alle kunder er forskjellige. Noen kommer og kun ønsker avslapning og en velværebehandling. Noen bestiller en Gua Sha-behandling fordi de skal på et event og ønsker en løftet og glødende hud, og noen kommer fordi de har en hudutfordring som de trenger hjelp og veiledning med. Mange av disse har kanskje vært hos lege tidligere, men opplevd at behandlingen de fikk kun tok symptomene i en periode, før det kom tilbake. Når vi ikke behandler årsaken, vil symptomene nesten bestandig komme tilbake etter en stund. Huden vår forklarer når noe er i ubalanse i kroppen, og det er egentlig helt fantastisk!

Starten for nye kunder er lik for alle.  De blir på forhånd bedt om å fylle ut et konsultasjonsskjema med en rekke spørsmål som gir meg en pekepinn på hvordan livsstilen deres er, helse, hudpleierutiner, kosthold osv. Vi har gjerne en samtale rundt dette før jeg kartlegger behandlingen, og underveis veien videre.

Dersom kunden kun har milde til moderate plager, starter jeg typisk med å anbefale å redusere eller kutte ut visse matvarer fra kostholdet for en periode (dette basert på samtale og utfylt skjema). Jeg anbefaler også ofte å tilsette noen få matvarer til kostholdet som vil støtte hormonbalansen og tarmhelsen. Jeg gjør aldri for mye ved første behandling. Det kan bli for mye for kunden å sette seg inn i, og det kan også være vanskelig å finne ut av årsaken dersom for mange ting endres samtidig.

Det kan også for noen kunder være aktuelt å starte med en matdagbok uten endringer i kostholdet for å forsøke å se sammenhenger før vi begynner å kutte ut/legge til matvarer. Det er sjeldent en quick fix, og ofte må man gjennom en lengre prøveperiode før man finner roten til problemet.

Stressmestring er også en stor del av mine behandlinger, da det er viktig for hudhelsen. Jeg jobber mye med avspenning og pusteøvelser underveis i behandlingene, og vil også ofte anbefale hvordan man kan gjøre dette hjemme.

Noen ganger vil jeg anbefale kunden produkter. Enten å kutte ned på produktbruk, eller bytte produkter dersom kunden bruker produkter som ikke støtter kroppen og huden på riktig måte.

Dersom kunden har alvorlig akne eller andre hudlidelser henviser jeg alltid videre til lege.

Hva slags type behandlinger tilbyr du, og hvordan gjør du dem naturlige?

Jeg tilbyr ulike ansiktsbehandlinger, massasjer og noen få behandlinger for vipper og bryn.

I ansiktsbehandlingene mine bruker jeg kun naturlige og økologiske produkter fra prisvinnende merker. Jeg har brukt mye tid på å velge ut de beste produktene på markedet, med rene, aktive ingredienser av høyeste kvalitet. Alle disse seriene har ekstremt strenge krav til ingredienser og hver ingrediens er nøye plukket ut. Ansiktsbehandlingene mine består i hovedsak av ulike massasjeteknikker for å øke sirkulasjonen i huden, drenere ut avfallsstoffer, avspenne spente muskler og redusere linjer og rynker. Metodene jeg bruker er Gua Sha, Sculptural Face Lifting, cupping og manuell massasje. Jeg har også mye fokus på avspenning, så nesten alle behandlingene inneholder en eller annen form for pusteøvelse. Disse teknikkene i kombinasjon med ekstremt potente ingredienser i produktene mine gjør behandlingene unike.

I kroppsmassasjene masserer jeg med eteriske oljer. Også i kroppsmassasje liker jeg å starte med en pusteøvelse, slik at kunden får landet litt før behandlingen.

Når det gjelder vipper og bryn, har jeg valgt å kun gjøre behandlinger som fremhever vår naturlige skjønnhet. Jeg utfører vippeløft og farge/form av vipper og bryn. Produkter som brukes i disse behandlingene er vanskelig å få helt naturlig og økologisk, men jeg har funnet det jeg mener er de beste og mest skånsomme produktene på markedet.

Jeg har også en ny behandling som jeg har valgt å kalle brynsløft. Denne behandlingen er for deg som ønsker form og farge av bryn, samt litt ekstra TLC. Behandlingen starter med form og farge av bryn, etterfulgt av Gua Sha rundt øyepartiet for å drenere vekk overflødig væske, avspenne muskler, løfte brynet og minimere linjer.

Er det stor forskjell på økologiske produkter på markedet? Hva bør man se etter/tenke på når man skal velge egne produkter?

Definitivt. Dette er jo en bransje hvor man egentlig kan si og gjøre nesten hva man vil. Så mange produkter markedsføres med at det er naturlig, økologisk, grønt osv, men det trenger ikke bety noe mer enn at en liten bestanddel av produktet består av naturlige eller økologiske ingredienser.

Det enkleste er å se etter sertifiseringer som Ecocert, USDA, BDIH og Soil Association. Dersom et produkt er økologisk sertifisert, kommer det med en lang rekke garantier. De inneholder en viss prosentandel med økologiske ingredienser, er uten GMO, parabener, silikoner, fargestoffer, petrokjemikalier og syntetisk parfyme, samtidig som de ikke er testet på dyr og er miljøvennlig produsert.

Eventuelt kan man også (for de ekstra ivrige) slå opp ingrediensene på EWG’s Skin Deep, som er en nettside hvor man kan skrive inn ulike ingredienser og få masse info om hva de brukes til, og hvor skadelige de eventuelt er.

Hvilke mål og drømmer har du for deg og salongen din?

Mitt største ønske er at jeg skal kunne drive her i mange år fremover, og at jeg kan fortsette å gjøre det jeg elsker så lenge som mulig. Jeg har allerede planer om å utvide lokalene, og etter hvert hadde det vært gøy å kunne åpne enda en avdeling et annet sted i Oslo. Jeg har også store drømmer om å produsere min egen hudpleieserie, men alt til sin tid. Jeg ser veldig positivt på fremtiden, og er bare så glad for at jeg har funnet min plass, og takknemlig for alle som vil komme til Studio C.

For mer informasjon om Charlotte, Studio C, Gua Sha og naturlig hudpleie, følg @studioc.hudpleie på Instagram og Facebook.

Her kan du lese mer om studiet Naturlig hudhelse

Legg inn en kommentar