Eteriske oljer med Gry på Terapeutdagene 2019

Lagt ut av

Gry Hammer jobber som forfatter, kurs- og foredragsholder og har utgitt åtte bøker. Hun er også fast foreleser på skolen. Til høsten kommer hun med ny bok om hennes liv med eteriske oljer, og på Terapeutdagene skal hun holde to spennende foredrag med hovedvekt på hvordan eteriske oljer kan samhandle med det enteriske nervesystemet.

Hva er det enteriske nervesystemet?

Dette er et eget nervesystem som ligger i ligger i veggen i  hele mage-tarmkanalen, og i galleblæren, bukspyttkjertelen og urinblæren. Systemet kontrollerer mage-tarmmotorikken, kjertelsekresjonen og er en viktig faktor for kroppens homeostase.

Hva er eteriske oljer?

Eteriske oljer er flyktige oljer fra planteriket. Altså er det ikke oljer i ordets rette forstand. Eteriske oljer er sterkt konsentrert væske som fremstilles hovedsakelig ved dampdestillering av aromatiske planter. Aromatiske oljer finnes i ulike deler av planten, som i frø, røtter, bark, sevje, harpiks, blader, blomster og frukt.

Hvorfor tror du eteriske oljer har blitt så populære i det siste?

På grunn av en generell økt bevissthet om at det er mulig å langt på vei ta ansvar for sin egen helse og ikke bare stole på at legen skal fikse alt. Det kan jo vedkommende selvsagt ikke, selv om de kan gjøre utrolig mye godt for sine pasienter. Jeg tror veldig mange i dag ønsker å kombinere det beste fra både naturmedisin og konvensjonell medisin, litt som Ole Brum; Ja, takk, begge deler!

Har du noen tips til nybegynnere som ønsker å bruke eteriske oljer i hverdagen?

Les deg opp på trygg bruk av eteriske oljer, lær grunnprinsipper for hvordan bruke oljer for å unngå hudirritasjon og annet ubehag. Eteriske oljer kan integreres i ditt husapotek og virke effektivt på alt fra brannsår, insektbitt, solbrenthet og magesjau. I tillegg kan eteriske oljer brukes i et hjem man ønsker skal være så giftfritt som mulig. En dråpe sitron, gran, furu eller lavendel i vaskevann, badevann, hjemmelaget deodorant eller i din sjampo er både trygt og gir god lukt.

Hva skal du snakke mest om på Terapeutdagene?

Hvordan eteriske oljer kan bistå det enteriske nervesystemet, altså vil jeg snakke mye om fordøyelse, eteriske oljer, følelser, tarm og ånd i en salig blanding. Målet mitt er å gi en best mulig helhetsforståelse for hvordan eteriske oljer kan samhandle med deg på din helsereise og her da med spesielt fokus på fordøyelsen.

Her kan du bestille tilgang til direktesending (LIVE HD-TV) fra Terapeutdagene. I tillegg vil du kunne se opptak i 3 måneder. Ekstra bonus i år er at du i tillegg vil få tilgang til alle opptakene fra 2018.

Legg inn en kommentar