CBD på Høstkonferansen

Lagt ut av

Melissa har bodd i Spania i 17 år med mann og barn og driver Advanced Chiropractic & Physiotherapy. Hun er utdannet Kostholdsveileder TMS og har de siste årene interessert seg spesielt for CBD, og blitt CBD-frelst.

Hva er det som er så bra med CBD?

CBD, forkortelse for Cannabidiol, er et naturlig, kjemisk stoff vi finner i flere planter og urter, men det er størst konsentrasjon i cannabisplanten. CBD kobler seg til spesifikke reseptorer/mottakere vi mennesker er utstyrt med, og setter i gang prosesser med å få kroppens organsystemer i homøostase/balanse.

Hvor lenge kan/bør man bruke CBD?

Jeg anbefaler minst 3 måneder til å begynne med, da kroppens endocannabinoidsystem trenger tid til å bli aktivert og fungere normalt.  Resultatene viser seg litt om litt, men jeg har også opplevd at mange merker forskjell allerede de første dagene. Etterhvert kan man trappe ned og bruke CBD mer ved behov.

CBD er ikke avhengighetsdannende og kan brukes livet ut, noe mange gjør grunnet de mange helsegevinstene de får av det.

Er det stor forskjell på de ulike produsentene?

JA! Kvaliteten på oljene varierer veldig. Mitt råd er å spørre om cannabisplantene blir dyrket utendørs og økologisk, og om oljen er bredspektret, dvs. at den inneholder andre cannabinoider (ikke kun cannabidiol), terpener og flavonoider.  Sammen gir de en viktig synergieffekt. Og til slutt, forsikre deg om at produsenten kan legge frem en rapport fra et uavhengig laboratorium.

Er det noen som ikke bør/må bruke CBD?

Jeg har mest lyst til å si nei, men da får jeg vel trøbbel. CBD frarådes barn og gravide, men jeg kan ikke finne på hvilket grunnlag. Mange barn har vist seg å ha god nytte av CBD, spesielt for ubalanser slik som epilepsi og ADHD.

Tror du CBD blir lovlig i Norge?

Ikke med det første nei, dessverre. CBD er dårlig nytt for legemiddelindustrien da det hjelper for så mange lidelser, og konkurrerer med deres egne medikamenter. Som det meste annet er det penger og profitt som rår, og her stiller vi CBD-frelste svakt. Myndighetene krever mer forskning, men bidrar eller oppmuntrer ikke akkurat med midler, en klassisk catch-22.

Myndighetene krever mer forskning, men bidrar eller oppmuntrer ikke akkurat med midler, en klassisk catch-22.

Jeg tror det blir lovlig til slutt, fordi folket krever det, men er redd for at det blir så regulert at de bredspektret og naturlige variantene forsvinner. Tiden vil vise.

Hva kommer du til å prate mest om på Høstkonferansen?

Jeg kommer til å ta en tur innom historien til denne fantastisk nyttige cannabisplanten og selvsagt fortelle om det endocannabinoide systemet vi mennesker er avhengig av!

Her kan du bestille tilgang til direktesending (LIVE HD-TV) fra Høstkonferansen. I tillegg vil du kunne se opptak i 3 måneder. Ekstra bonus i år er at du i tillegg vil få tilgang til alle opptakene fra 2018.

I tillegg til Melissa er det en lang rekke andre spennende og nyttige foredrag du kan få med deg. Vil du være til stede i Sandvika, kan du bestille billetter via Lille Måne.

Én kommentar

Legg inn en kommentar