Pasienten som ble terapeut

Lagt ut av

Mariann Viken Oppedal har selv opplevd hvordan å endre kostholdet samt bruke ulike naturmedisinske behandlingsformer har forvandlet helsen hennes. I dag jobber hun som terapeut og bruker alle behandlingsformene hun selv har hatt glede av på pasienter

Mariann er 47 år gammel, har 5 barn og 2 barnebarn. Hun har drevet klinikk i Sogndal i 11 år, og jobber med massasje, Atlaskorrigering, fotsoneterapi, akupunktur og hårmineralanalyse (HMA). Siden hun startet med HMA i 2018, har hun tatt over 70 analyser! I mars åpner hun i tillegg sin egen helsekostbutikk med stort fokus på økologiske varer.

Fra tidligere er hun utdannet som apotektekniker i tillegg til utdanning innen psykisk helse og barn med spesielle behov.

Hvorfor ble du interessert i helse?
Alt starta med mi eiga helse, og selvfølgelig ligg det ei historie bak den. Eg har vært ganske dårlig, ikkje lenger enn 10-15 år tilbake i tid. Eg er pasienten som blei terapeut, brukar eg å seie! Ikkje fordi eg visste eller hadde et intenst ønske om å bli terapeut, det har berre blitt sånn. Når eg ikkje fekk hjelpa eg trengte der eg skulle fått den, var eg heldigvis så sta og ikkje gav opp, at eg leita etter hjelp » alle stader»! Det er eg glad for i dag!

Kan du fortelle litt om hvordan du selv har opplevd å få bedre helse ved å legge om kostholdet og bruke ulike naturmedisinske behandlingsformer?
Eg trur eg kan seie det slik at hadde eg ikkje gjort alt det som blir sett på som «alternativt» i dagens samfunn, så trur eg ikkje livet hadde vært så godt som det er i dag! Eg utdanna meg til massør fordi eg på en eller anna måte skjønte at kroppen min trengte hjelp. Eg utdanna meg til Atlasbehandler fordi eg fekk hjelp med mi eiga feilstilling i nakken. Den gav meg virkelig livskvaliteten i muskel og skjelett og i hodet tilbake. Den fjerna også svimmelheta mi.

Alle behandlingane eg gir har eg tatt utdanning i fordi dei har gitt meg sjøl en så bra helsekvardag. Kunne EG bli så bra, viste eg at andre kunne bli det samme. I tillegg er eg opptatt av å sjå menneska som ein heilhet og ikkje som eit symptom.

Etter at eg tok utdanning som Helsekostveiledar TMS og Hårmineralanalyse-terapeut, har virkelig kropp og sjel våkna for fullt. Det har blitt utrulig viktig for meg å vite med sikkerhet og trygghet at eg kan behandle riktig slik at dei som kjem til meg får den hjelpa dei fortjenar. Mat, mineralar, vitaminar og fettsyrer er blitt en veldig viktig del av meg, fordi eg kjenner at kroppen min blir frisk av det.

Kan du fortelle litt om hvordan du jobber nå, og hvilke terapiformer du bruker?
I min arbeidskvardag gir eg veldig mykje hårmineralanaylser og Atlaskorrigering. Dei to behandlingsformene er basisgrunnlag for mykje av dei problema som står i kroppen vår. Hårmineralanalyse finn svar på det vi opplever i kroppen vår av ubalansar som skapar sjukdom, og Atlaskorrrigering rettar på feilstilling i nakken, slik at problem som migrene, betennelsar, prolapsar og isijas blir vesentlig mindre i kroppane våre, ja til og med heilt vekke!

Eg leitar etter årsak på bakgrunn av symptom. Eg veiledar og gir informasjon slik at dei som kjem til meg kan bli meir bevist på si eiga helse og kva årsakar som er å finne. Kunnskap er trygghet og kontroll på eigen kropp, slik eg ser det! Kroppen sitter på alle svara.

I mars startar eg også min egen helsekostbutikk, med økologiske hud-, hår- og kroppspleieprodukter, økologisk mat og kosttilskudd.

Du har tatt to utdanninger på Tunsberg. Hvordan bruker du det du har lært i jobben din?
Eg kan ikkje få sagt kor takknemlig eg er for desse to utdanningane, Helsekostveileder og Hårmineralanaylse (HMA). Då eg starte i desember 2017 på Helsekostveileder-utdanninga, visste eg lite om korleis det skulle bli vidare, eg berre viste at eg måtte følge magefølelsen min på akkurat dette. Det vart akkurat så fantastisk som eg viste det ville bli. Eg elskar å lære om kroppen.

Det eine tok det andre og før eg viste ordet av det var eg også begynt på Hårmineralanalyse-utdanning. Etter at eg tok denne utdanninga, har det berre eksplodert fullstendig. Det er mange som vil ha svar, som treng å vite korfor dei ikkje følar seg friske. Det er berre så fantastisk! Følelsen av å kunne gi svar, kunne forebygge og behandle et menneske som treng hjelp, og samtidig vite at du kan vere trygg på at det er riktig hjelp, er den beste følelsen av dei alle. Og alt har starta med meg sjøl og alt mitt!

Min fasit er å finne svar på mitt eige, slik kan eg møte andre i sitt!

Hvordan bruker du HMA i praksisen din?
Eg brukar den til å finne svar på alle mulige helseplagar. For meg er dette blitt et veldig viktig verktøy i måten eg kan hjelpe et menneske som har prøvd mykje allerede, til å finne svar dei ikkje viste var der. Vi tenker helse så avansert at vi ofte ikkje klarar å hjelpe ei problemstilling som enkelt kunne vært gjort noke med, før det blei til en akutt eller kronisk tilstand!

Dei behandlingane eg sjøl har prøvd og som har hjelpt meg tilbake til et friskt liv, kjem alle fra det vi i dag kallar for alternativ helsebehandling. Eg skjønnar egentlig ikkje korfor, for meg handlar det ikkje om kva for vitenskap som kan bekrefte eller anerkjenne kva som er bra for helsa mi og ikkje, men kva som har hjelpt meg til den gode helsa eg opplever i dag, uavhengig av måten den kom på eller veien den tok. På lik linje som det er av stor betydning for mange andre også.

Hva er ditt beste råd for god helse?
Mitt beste råd for ei god helse er å lytte til kroppen. Stole på at det den forteller deg er viktig, ellers hadde den ikkje klaga eller sagt i fra. Eg vil egentlig seie til alle, få tatt ei HMA slik at du kan vite og få fleire svar. Eg ser altfor mange i dag som synsar om kva dei trur kroppen deiras treng. Dei gjer feil valg basert på akkurat samme grunnlag, uten at dei med noke sikkerhet veit noko om det. Å vite har blitt viktig for meg. Det kan forebygge, det kan behandle og det kan faktisk redde liv, slik eg ser det!

Spis sunt og variert, tilfør gjerne tilskudd, men vit at dei er rett for deg. Prøv å stresse minst mulig. Stress gir oss mange helseplager vi ikkje vil ha. Få nok kvile og søvn, prøv å nullstille tankane så godt du kan innimellom, pust med magen ofte, ha mindre dårlig samvittighet, legg fra deg skyldfølelsen. Alt er ikkje din feil! Vær positiv og glad, vit at du er viktig, bekymre deg ikkje unødig, ta en timeout fra kvardagens jag og mas og tilfør gode behandlingar som lettar på kaos i kroppen. Du fortjenar det! Balanse og likevekt er viktig i alt vi foretar oss. En ubalanse blir fort til mange, så ta vare på deg sjøl!

Hva er ditt beste råd til andre som ønsker å jobbe som terapeut?
Ikkje bli terapeut fordi du trur du blir rik og kan bli anerkjent. Ikkje bli terapeut fordi du trur det kan bli spennande og gøy!

Bli terapeut fordi det gir meining, fordi det er en brann inni deg til å ville hjelpe, til å ville forandre, kunne bidra, vere en forskjell. Fordi du ønskar å vere den handa som er der når det er vanskelig å vere det andre menneske. Fordi du ønskar å vere den forskjellen i et anna menneske sitt liv. Å vere terapeut handlar om kunnskap slik at du kan vere trygg og kan gi trygghet til andre gjennom dine handlingar. Å vere terapeut handlar også om å vere ansvarlig, etisk og kunne forplikte deg på en god måte, slik at du ikkje er til skade for andre. Å vere terapeut betyr at du elskar jobben din!

Utdanninger og kurs som Marianne har gjennomført: Helsekostveileder og Hårmineralanalyse

Legg inn en kommentar