Sammenheng mellom bakterier i kroppen og leddgikt

Lagt ut av
Leddgikt gir en annen sammensetning av bakterier i tarmen og munnen.
Leddgikt gir en annen sammensetning av bakterier i tarmen og munnen.

Kroppens normale bakterieflora er et viktig tema både i biopatiutdanningen, og i ernæringsterapi. Naturterapeuter har vært opptatt av, og hatt kunnskap om sammenhengen mellom normalflora og helse så lenge jeg kan huske. Det er derfor ekstra spennende når forskningen begynner å bekrefte denne sammenhengen.

Hos forskning.no (1) kan vi nå lese om hvordan man ved å ta en analyse av bakteriene i munnen kan diagnostisere leddgikt. Det som ikke er avklar er om det er sammensetningen av bakterier som skaper sykdommen, eller om det er omvendt.

Dessverre så har de fortsatt for stort fokus på medisiner:

Det er jo fantastisk hvis en enkel prøve kan vise om pasienten reagerer positivt på medisinene. Også dette må testes av andre forskere, sier professoren.

Hos oss lærer studentene hvordan mat og livsstil påvirker normalfloraen. Ved å gjøre individuelt tilpassede endringer kan man reversere mange sykdommer. Et eksempel på dette, som også har blitt omtalt på forskning.no er bruk av kunstige søtstoffer (2).

  1. http://forskning.no/2015/08/forskere-finner-sammenheng-mellom-bakterier-i-kroppen-og-leddgikt
  2. http://forskning.no/helse-mat-og-helse-slanking-diabetes/2014/09/kunstig-sotstoff-endrer-tarmbakteriene-i-museforsok

Normalflora vil også være et av temaene på høstens samling for kostholdsveiledere (åpent for alle).

Legg inn en kommentar