Kosttilskudd minker dødeligheten ved brystkreft

Lagt ut av
Vitaminer og mineraler
Vitaminer og mineraler er viktig for å motvirke kreft.

Bruk av kosttilskudd er et kontroversielt tema. Et vanlig budskap fra ulike hold (og gjentatt til det kjedsommelige) – er at kosttilskudd er bortkastet, og at det er nok å spise vanlig mat.  Det er derfor alltid interessant når det kommer studier som viser en god effekt av kosttilskudd.

I tidsskriftet Breast Cancer research and treatment i oktober 2013, presenteres det en studie som viser at kvinner med alvorlig brystkreft lever lengre hvis de tar et multivitamin – mineralprodukt enn de som ikke tar det. I løpet av 7,1 år døde 518 kvinner. Men dødeligheten blant de som brukte tilskudd var faktisk 30% lavere enn blant de som ikke brukte tilskudd.

Den amerikanske professoren Bruce Ames har skrevet flere artikler hvor han hevder at tilskudd av vitaminer og mineraler bedrer mitokondrienes egenskaper og har et potensial for å forlenge livet, også for friske mennesker. Det er derfor ikke grunn til å stole på at et godt variert kosthold gir oss alt vi trenger. Et minimum av næringsstoffer fra kosttilskudd har et potensial til å forbedre helsen. Og nå også for kvinner med brystkreft.

Kilder og anbefalte linker:

Legg inn en kommentar