Matvett og coaching i Spania

Lagt ut av
Tapas lekkert tillaget, og veldig godt
Tapas på Akinon –  lekkert tillaget, og veldig godt!

Denne høsten kan du bli med Sunt hjem jentene til Akinon center i Spania. Skolen arrangerer sammen med Sunt Hjem en SPA og helseuke for hele deg.  Målet vårt er at du skal få kunnskap og inspirasjon som vil forandre livet ditt.

Vi har tatt en prat med Bjørg-Elin Finstad for å høre hva som venter deltakerne i Spania. Bjørg Elin er kostholdsveileder, instruktør på SATS, NLP Coach, og under utdanning for å bli ernæringsterapeut. Hun er også medeier i Sunt Hjem.

Hva er det som er spesielt med SPA og helse i Spania?

Det er mange som tilbyr livsstilskurs.  Vi har en helhetlig tilnærming, en livsstilsendring er en endring for hele mennesket. Vi legger vekt på at deltagerne skal få kunnskap om hva riktig mat gjør for kroppen.

Det er lettere å velge riktig hvis du vet hva usunn mat kan føre til på sikt.

I Sunt hjem snakker vi også mye om mat og matglede. Vi mener det handler om å finne en balansegang. Vi vil at deltakerne skal lære om hva som er riktig mat og hvorfor. Samtidig handler det like mye om smak, om god mat  for kropp og sjel. Sist men ikke minst, det som kanskje er det største hinderet for veldig mange – er tankene og alle de psykologiske og følelsesmessigere aspektene som er viktige når du skal gjøre en livsstilsendring.

Mange negative tanker og følelsemønstre får lov til å sette seg over tid. Vi gjør ofte en feil. Vi tror at disse er en del av vår personlighet. I Spania skal vi begynne på en bevisstgjøringsprosess, og vi vil at du skal spørre deg selv hva som hindrer deg i gjøre det som er best for deg? Hvorfor ødelegger du for deg selv, og hva skal til for å forandre livet ditt?

På programmet står matvett og coaching, hva betyr det for deg Bjørg-Elin?

Gjennom barndom, ungdom og voksen alder formes vi som mennesker – vi utvikler både positive og negative egenskaper og adferdmønster. Mange tror at dette er noe som ikke lar seg endre.

Fysiske begrensninger er en ting, det er ikke alltid vi får gjort så mye med det. Er du 1,55 høy er det for eksempel ikke sikkert at vi gjennom mental trening og coaching vil greie å utvikle deg som profesjonell basketspiller. Det du tror om deg selv, ditt liv og dine relasjoner er det derimot fullt mulig å endre på. For meg handler coaching om å få frem det beste i mennesket.

Det er mange årsaker som kan ligge bak når du ikke greier å endre livsstilen. Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har hørt: Jeg vet jo egentlig hva jeg skal gjøre. Jeg bare gjør det ikke.Da er jeg opptatt av hvorfor. Hva er det som hindrer deg? For noen er det nok å komme til bunns i dette.

Det handler om å gjøre det umulig å ikke lykkes og bli sin egen beste venn. Det handler også mye om å være klar over egne valg, og at du er herre over dine egne mønstre. Det  er du som bestemmer hvilke begrensninger du vil ha og hvilke du vil kvitte deg med.

Du er alltid så uendelig mere enn det du tror, når vi får børstet av alle de begrensningene som sitter i hodet.

Hva ønsker dere dere at deltakerne skal ta med seg hjem fra Spania?

Håp. Det er mange som har slitt lenge for å legge om livsstilen og har mer eller mindre gitt opp. Jeg var selv sikker på at jeg var en av dem som var bedagelig anlagt og ikke kunne gjennomføre en sunn og aktiv livsstil.

Vi ønsker å vise at et er fullt mulig å gjennomføre en livsstilsendring og å få den til å vare – uten at det føles som at du ofrer noe.

Jeg og Siv har mye matglede i våre liv. Vi legger vekt på at de som får hjelp fra oss skal ha det samme i sitt liv. Ja, du må kanskje ofre noe en periode. Har du en sykdom eller overvekt som tilsier det, så kan det være du må ofre en del for resten av livet. Men – du får så inderlig mye tilbake.

Så – vi ønsker at deltagerne skal reise hjem med håp om at det går an, og ikke minst en visshet om at det slett ikke er vanskelig. I tillegg en hel masse fine minner selvsagt.

Vi har fortsatt ledige plasser og du kan lese mer om SPA og helseuken her:
http://www.tunmed.no/pages/studie.asp?id=175

Legg inn en kommentar