Bli kjent med Fride!

Lagt ut av

Fride Aasen er vår lærer i de naturmedisinske fagene. I høst starter vi ny klasse med Urtemedisin, og i den forbindelse tenker vi det er hyggelig at dere blir litt bedre kjent med Fride.

Hvordan ser en typisk morgen ut for deg?

Jeg starter dagen med en kopp med kokt vann eller en juice som jeg lager av 2 selleristenger, ¼ agurk og ½ lime. Frokost litt senere, ½ skive grovt surdeigsbrød og en stor kopp med te.

Hva er ditt aller beste helsetips?

Detox. Sørge for at fordøyelse og avgiftningsorganene fungere som de skal. I tillegg er økologisk mat og sunt kosthold alltid viktig. Fra før har jeg verdens beste jobb som jeg stortrives med, og som sørger for at jeg har det bra psykisk.

Hva gjør du for å slappe av?

Meditasjon og yoga.

Hva gjør du hvis du ikke får sove?

Pusteøvelser. Noen ganger melatonin.

Hvordan inkorporerer du bevegelse i en travel hverdag?

Har hage, så sommeren er full av bevegelse. Nå har man også kommet frem til at det å grave i jorda er sunt mht bakteriefloraen. Det er noe jeg gjør mye av. Får aldri neglene rene om sommeren. Spiller også golf når jeg kan. Om vinteren trener jeg på treningssenter.

Hvis du fikk lov til å spise kun 3 ulike matvarer resten av livet, hvilke hadde du valgt og hvorfor? 

Økologisk kylling, gulrøtter og avocado. Proteiner, gode fettsyrer og vitaminer og mineraler. Så ville råvarene passe godt sammen smaksmessig.

Hva gjør du hvis du kjenner at du brygger på en forkjølelse?

Drikker mye, spiser mindre og tar mer tilskudd: Vitamin C, quercetin, NAC, Lysin, Notakehl og Quentakehl.

Hvorfor begynte du å studere naturmedisin?

Var utrolig interessert i å finne en metode som balanserte den moderne medisinen som jeg synes var altfor fokusert på symptombehandling. Mange av mine venner hadde plager de heller aldri ble kvitt selv om de gikk til legen. Etter et foredrag om Biopati av Carl Erik Farnes sommeren 1985, ble jeg sikker i min sak. Det virket så fornuftig og gjennomtenkt. Jeg har aldri angret en dag på at jeg tok den utdannelsen.

Hvorfor trenger vi flere naturterapeuter i Norge?

Det blir flere og flere mennesker som er plaget av kroniske lidelser det ikke er noen medisin for utenom det å holde symptomer i sjakk. Det blir også flere og flere unge mennesker som sliter med helsen sin. Det er et stort behov for naturmedisin.

Hva er det viktigste du kan formidle til studentene på urtemedisin?

At den utdanningen du er i ferd med å ta, er noe som vil gagne hele samfunnet, ikke bare deg selv. Det foregår mye forskning på temaer som er en del av naturmedisinen, blant annet urtemedisin og bakteriefloraens verdi for helsen. Det er inspirerende og tilfredsstillende å være med på noe som er større enn en selv.

Det er fremdeles noen ledige plasser på Urtemedisin med oppstart 1. september 2022.

Legg inn en kommentar