Studietur til Baden Baden

Lagt ut av
Kongressen var veldig sentralt i Baden Baden
Kongressen holdt til i et stort lokale,  veldig sentralt i Baden Baden.

Onsdag 3. november satte vi kursen for Die Medizinischen Woche, Tyskland og Baden-Baden. Fire biopater: Hilde Stareng Henningsen, Toril Magnussen, Birgit Schoeler, Fride Aasen og rektor på Tunsberg Medisinske Skole, Truls Isaksen representerte TMS på denne studieturen.  Vi møtte også biopat Carl Erik Farnes der nede.

Die Medizinischen Woche arrangerte sin 46. messe om komplementær medisin. Tema for messen var ”regulasjon før reparasjon”. Mange av foreleserne tok nettopp dette tema opp – om ”det selvregulerende menneske”.

Messen er en av verdens største innen komplementærmedisin og fylte 5 etasjer av byens kongresshus. I fjor var det over 220 utstillere representert, og mer enn 4000 leger, tannleger, heilpraktikere, farmasøyter og produsenter var til stede.

Leger og terapeuter fra mange ulike nasjoner, deltar på denne messen. Vi møtte blant annet dr. Trevor Douglas fra Australia som vi har vært så heldige å ha til å undervise oss i mørkefeltsmikroskopi her i Norge.

Her var det mye interessant å se på, mye lærerikt å høre på, og mye verdifullt å kjøpe.

Undertegnede tilbrakte mye tid i bokavdelingen, og prøvde desperat å finne ut hvordan hun skulle få med seg alle bøkene man bare ”måtte ha” – i kofferten hjem. Neste gang tar jeg med større koffert.

Den store forskjellen fra for eksempel alternativmessen i Norge er at ”Medizinischen Woche” er mer naturmedisinsk vinklet, vi så lite til spåkoner og auralesere.

Etter en heller nedslående mediehøst i Norge, var det som balsam for sjelen å sitte og høre på forskere fortelle om studier gjort på blant annet planter, grønnsaker, urtemedisin og mørkefeltsmikroskopi.

En del av programmet foregikk i dette nydelige huset.
En del av programmet foregikk i dette nydelige huset.

Vi deltok også på flere ulike seminar, blant annet en hel dag med Sanumterapi. Foredragene denne dagen var i fantastiske Palais Biron, et palass fra 1850-årene, i en nydelig park litt utenfor sentrum av Baden-Baden.

Første foreleser var dr. med., m.a., m.b.a Gudrun Meckle, sjef for forskningsavdelingen ved Sanum-Kehlbeck. Hun introduserte oss for Sanumproduktene og hvordan de administreres. I tillegg til produktinformasjon, omtalte hun protokoller for behandling av allergi og tilstanden Multiple Chemical Syndorm (MCS).

Neste foreleser var tannlege dr. Frank Pleus som hadde et meget interessant foredrag om tannrøtter og infeksjonsfokus, samt behandling med Sanumterapi.

Senere på dagen snakket dr. med. Thomas Rau fra Sveits om kosthold ved behandling av kroniske sykdommer innen biologisk medisin. Thomas Rau er medisinsk direktør ved Paracelsusklinikken i Lustmühle i Sveits. Ved Paracelsusklinikken arbeider 8 leger og 3 tannleger foruten vanlig betjening. Der behandles cirka 200 pasienter daglig, hovedsakelig med biologisk medisin.

Thomas Rau er en anerkjent foredragsholder, og reiser blant annet til USA for å undervise. Han anvender både mørkefeltsmikroskopi og irisanalyse, sammen med vanlige tester i sin praksis.

Dr. Rau utdypet behovet for å minske forbruket av animalske proteiner og å øke inntaket av grønnsaker ved kroniske sykdommer.

En av foreleserne på dag to av vårt opphold, var professor dr. med. Dan Bruke, fra Syston, Leicester i England. Han har i over 15 år forsket på kreftmedisin sammen med Jerry (ikke Harry) Potter, en medisinsk kjemiker.

I 2003 fant de stoffer som finnes naturlig i planter, frukt og grønnsaker og som plantene bruker i sin naturlige beskyttelse mot sopp. Han understreket at dette stoffet ikke er det samme som antioksidanter. Stoffet har blitt kalt salvaesterol og er funnet å hemme et enzym som kalles CYP1B1 som finnes i alle kreftceller. CYP1B1 kan også finnes i normale celler, men i så liten grad at de nesten er umålbare.

CYP1B1 finnes i både kreftceller og prekreftceller. Ved studier hvor kreftceller og normale celler ble behandlet med salvaesterol, ble kreftcellene drept, mens de normale cellene forble normale. Økt mengde av salvaesterol økte mengden drepte kreftceller.

De fant imidlertid en liten ulempe – frukt, grønnsaker og andre planter mister evnen til å produsere salvesterol når de blir utsatt for sprøyting. I tillegg minskes salvaesterol betraktelig ved koking av grønnsaker.

Salvaesterol er bitter på smak, så frukt og grønnsaker som har bitter smak har ofte høyt innhold av salvaesterol. Industrielt bearbeidet frukt, for eksempel juice som er søt på smak, har ofte lite innhold av salvaesterol. Interessant og inspirerende å høre på forskere og farmasøyter som mener at naturen i sin usprøytede tilstand er best.

Dr. med. Thomas Rau foreleste også på søndag, den siste dagen vår – om mørkefeltsmikroskopi. Det var god og nyttig fagoppdatering for oss biopater.

I tillegg til disse foreleserne var det mange vi ikke fikk tid til å høre på. Det var blant annet forelesninger om stamcellebehandling, oksygen- og ozonbehandling, kreftbehandling osv.

Lørdag var alle foredrag på tysk, så vi tok like godt turen til Friedrichsbad, et gammelt, ærverdig bad midt i byen som så ut som et slott.  Varmen fra det indre av jorden oppvarmet alle badstuer og bad. I alt 17 stasjoner skulle man igjennom, hvor det var forskjellige badstuer, bad, massasjerom og hvilerom. Etter 4 timer kom vi ut – nyvasket, rosa i kinnene og følte oss ganske så avgiftet.

Alt i alt, en uforglemmelig tur. Vi knyttet kontakter, møtte interessante mennesker og fikk faglig påfyll. Vi kan trygt anbefale flere å reise ned til neste år. Mer informajson finner dere på  www.medwoche.de.

Det er godt mulig at skolen vil arrangere en tur med flere deltagere neste år. Følg med på våre nettsider, blogg og facebookside (www.tunmed.no).

Legg inn en kommentar