En sunn dessert

Lagt ut av
kostholdsveiledere
Litt sjokolade og god vin gjør glade jenter enda gladere!

Vi har hatt en veldig hyggelig samling med kostholdsveiledere 27-28 september. På torsdagskvelden var det felles matlaging og middag. Studentene fikk ansvar for å lage ulike desserter. De fikk mange forskjellige kokebøker, og fulgte oppskriftene i litt varierende grad. Men resultatene ble både spennende svært godt!

I denne samlingen hadde vi fokus på regulering av blodsukker. Dessertene skulle derfor være sukkerfrie og sunne.  De var uten sukker, hvete, gluten og melkeprodukter.

Det har etter hvert kommet svært mange gode kokebøker. Bøkene vi brukte var:

(både Monica og Cecilie har fullført eller er i ferd med å fullføre kostholdsveileder)

Her er den oppskriften som slo aller best an. En bounty sjokolade som er enkel å lage, inspirert av boken til Cecilie.

Bounty

Du trenger:

  • 1 boks kokosmelk
  • 2 ss kaldpresset kokosolje
  • 2 ss sukrinmelis (her brukte vi 1 ss sukrin + og litt sukrin melis)
  • 150-200 g kokos
  • 200-300 g mørk sjokolade

Kald kokosmelk vil skille seg. Vi brukte den stivnede delen. Dette ble smeltet i en kjele sammen med kokosoljen. Deretter ble sukrin rørt inn. Her var det viktig å smake for å få blandingen passe søt. Deretter ble kokosen rørt inn.

Sunt og godt
Sunt og godt!

Vi tok en form og kledde den med plastfolie, og smørte kokosmassen utover i et ca. 1 cm tykt lag. Den ble satt til avkjøling i kjøleskapet til massen stivnet. Deretter ble den delt inn i passe store firkanter.

Vi smeltet sjokoladen i vannbad, og så ble den avkjølt litt. Deretter ble hver bit av kokosmassen dyppet i sjokolade. Nammmm!

Monica har også en oppskrift på bounty i hennes bok. Her bruker hun bjørkesøt som gir litt mildere smak. Hun har også lagt til litt vanilje og en blanding av lys og mørk sjokolade utenpå.. Tror denne må testes neste gang:)

Legg inn en kommentar