Student med livskraft

Lagt ut av
Helene Lerbrekk, studenportrett juni
Helene Lerbrekk, studenportrett juni

26 år gamle Helene Lerbrekk fra Bryne driver firmaet Livskraft. Hennes forretningsidé er at kosthold og trening er verktøyet for å oppnå balanse, velvære og livskraft. 

Alt nå har hun mer enn nok å gjøre. «Styrken styres av viljen. Viljen styres av tankene. Tro at du kan »  Det er det det handler om sier Helene, og kanskje er dette hennes oppskrift på suksess.

Hun har begynt på vårt nye studie optimal trening og ernæring. Faglærer Kenn Hallstensen er kjent for sine gode treningsresultater med fotballspillere. Helene arbeider selv med førstedivisjonslaget Bryne FK og foreller at hun gjerne ville vite mer om filosofien bak treningssuksessen til Kenn.

Helene jobber ikke bare med fotballspillerne på Bryne, hun er også personlig trener, kostholdsveileder og foredragsholder.

I tillegg til optimal trening og ernæring har hun blant annet en bachelor i ernæringsfysiologi og er utdannet personlig trener.

Du jobber med så mange forskjellige innfallsvinkler og tilnærminger til helse, finnes det noen fellesnevner for deg?

«Jeg er opptatt av at det er flere enn en komponent som påvirker helsen vår. Du må se hele mennesket og kunne differensiere mellom forskjellige mennesker. One solution dosen’t fit them all, pleier jeg å si.  Det å være kunnskapsrik og faglig oppdatert er også en forutsetning for å kunne gi klientene mine et best mulig behandlingstilbud.»

Så du tror du kan bruke det du har lært også utenfor fotballbanen?

Da jeg bestemte meg for å begynne på studiet var det fordi jeg gjerne ville lære mer om fysiologien omkring insulin. Nettopp fordi det er mange mennesker som kan ha veldig godt utbytte av et stabilt blodsukker og å kutte i inntaket av karbohydrater.

Når du sier vi må tenke på hele mennesket, hva mener du da?

«Det ligger så mye følelser og så mange kognitive elementer i mat. Vi er så opptatt av hva vi spiser, men glemmer å spørre oss selv hvorfor og hvordan. I mange tilfeller må vi endre måten vi tenker omkring mat, før vi kan gjøre noe med hva vi spiser for alvor.  Klarer vi det, oppnår vi god effekt både på vekten og selvtilliten.»

Hva tror du er viktig for å lykkes som terapeut utover det å holde seg faglig oppdatert?

«Jeg har vært aktiv, og jobbet inn mot både bedrifter, treningssentre, barnehager og skoler. Jeg tror det er veldig viktig å være synlig i lokalmiljøet. Når du jobber inn mot flere arenaer og forsøker å tenke på at du skal finne et tilbud som er tilpasset det mennesket du har foran deg, snarere en å representere en bestemt kostholdsfilosofi eller diett. Da kan du sette mennesket i fokus, og ta utgangspunkt i at personen foran deg har svaret på hvilke endringer som skal til for å gi en positiv, varig livsstilsendring.»

Jeg vet det er litt kontroversielt å si det, men noen ganger så må du faktisk finne selgeren i deg. Mange synes det er ubehagelig, men det er nødvendig for at folk skal vite om, og benytte seg av tilbudet ditt. Vær aktiv, gå ut, oppsøk steder der personer som kan av nytte av dine tjenester er. Du kan ikke forvente at det holder å sette seg bak et skrivebord og at folk skal komme strømmende til det fantastiske konseptet ditt.

Vi ønsker Helene lykke til videre med hennes studier!

Les mer om optimal trening og ernæring

Legg inn en kommentar