Tonje har gjort det lett med lavkarbo

Lagt ut av
Tonje Høyland, 38 år. Grunnmedisin, kost og ernæring 30 studiepoeng og naturmedisinsk grunnutdanning.

Månedens student: Tonje Høvik Høyland

Har du lyst til å bli terapeut? Vil du jobbe med trening, ernæring eller naturmedisin, men er usikker på om det finnes et marked for dette?  Det eneste du trenger å gjøre er å tørre, forteller Tonje. Vi tror hun har rett i det.

Tonje Høvik Høyland har tatt flere studier ved Tunsberg Medisinske Skole. Sent i sommer ble hun medlem av NNH og registrert terapeut i Brønnøysundregisteret.

Tonje jobber  i dag med kostholdsveiledning og treningsopplegg på fulltid på et lokalt treningssenter. Den initiativrike jenta er allerede i gang, og har startet opp sitt eget kurs: lett kosthold og trening. Der lærer hun deg å spise og trene rett, med naturlig mat og færre karbohydrater.

Den tidligere vernepleieren ønsket seg et karriereskifte. Interessen for ernæring og trening gjorde at hun i 2008 begynte på kost og ernæring ved TMS. Senere tok hun også naturmedisinsk grunnutdanning og grunnmedisin ved skolen. Vi spurte Tonje hva hun mente om studieopplegget: «Helt suverent. Det er så mange gode studietilbud. Du kan studere hjemmefra og får god oppfølging fra skole og lærere.»

Tonje ville arbeide med livskvalitet på en annen måte enn det hun gjorde som vernepleier. Etter over ti år i yrket kjente hun at hun var motivert for en forandring. «Jeg ville gjerne arbeide med forebygging av helseplager. Det å kunne hjelpe mennesker med å leve sunt på en enkel måte», sier Tonje.

Det nye kurset hennes varer i fire måneder. Her  lærer deltakerne å spise og trene riktig. Tonje forteller også at hun har liten tro på de retningslinjene som gis fra Statens Ernæringsråd: «Jeg vokste opp med ideen om at et karbohydratbasert kosthold er nødvendig for å optimere treningsresultater. Erfaringen min viser noe annet. Kursdeltakerne mine har hatt utelukkende positive erfaringer med lavkarbo. De går ned  i vekt, samtidig som de spiser seg mette og har mer energi».

Hva slag respons har du fått etter at du begynte å praktisere? Er Brønnøysunds befolkning skeptisk til lavkarbo?

«Nei absolutt ikke, de er kjempeinteresserte. Med en gang de finner ut at jeg kan mye om mat, blir de nysgjerrige. Når vi i tillegg ser hvor gode resultater kostholdsendringene gir, er det ekstra morsomt».

Tonje forteller at hun opplever et marked for denne type virksomhet. Hun trekker frem at det særlig er utdanningskombinasjonen sin hun føler hun drar nytte av. » Det å ha flere strenger å spille på føler jeg er veldig nyttig i arbeid med helse». Hun forteller også at hun blir provosert når media kritiserer alternative tilnærminger til helse og kosthold. Nylig presenterte hun sitt kostholdskurs i lokalavisen. Nettopp for å vise at det finnes et alternativ til de som forgjeves har fulgt tradisjonelle ernæringsråd og er klare for å prøve noe nytt.» Det skal være lett med lavkarbo», sier Tonje. «Det skal være enkelt å leve sunt».

Vi spurte Tonje om hun har noen råd til andre som vil arbeide med kost og ernæring.

«Det handler om å tørre, sier Tonje,» markedet og behovet, det er der».

3 kommentarer

  1. Så hyggelig å lese om meg selv,
    Og så har vi glemt å skrive jeg har auriculoterapi gjennom Tunsberg medisinske skole også. Et flott verktøy å bruke sammen med kost og ernæring og trening :o)
    All ære og ros til skolen :o)

  2. Takk for et hyggelig intervju Tonje, alltid morsomt og imponerende å snakke med mennesker med initiativ og stå på vilje. Lykke til med kurset, det høres ut som et supert opplegg 🙂

  3. Veldig interessant! også hennes kombinasjonen sykepleier-ernæring!

Legg inn en kommentar