Morgendagens ernæringsterapeut

Lagt ut av
Kostholdseileder Kristine Vestøl
Kostholdseileder Kristine Vestøl

Månedens student er Kristine Vestøl. Hun bor på Ørsta på Sunnmøre og er akkurat ferdig med kostholdsveileder i Spania. Det betyr at Kristine er ett skritt nærmere drømmen om å kunne tilby Ørstaværingene en annerledes terapiform. Kristine vil bli Ernæringsterapeut.

Er du fornøyd med studiet Kristine?

Ja! Kostholdsveileder i Spania var midt i blinken for meg. Jeg er veldig fornøyd med det faglige innholdet.

Vi har fått mange praktiske verktøy, og ikke minst lært om hvordan vi skal bruke dem. Det er noe av det jeg tror er unikt ved skolen. Uten at jeg skal si noe sikkert, har jeg inntrykk av at man noen ganger sitter igjen med mye teoretisk kunnskap, men få verktøy med praktisk nytteverdi etter en utdanning. Derfor er jeg veldig fornøyd med at dere legger vekt på at vi skal ha bruk for det vi lærer.

Jeg må få lov til å rose faglæreren min Jens Veiersted, han har virkelig gjort sitt ytterste for at vi skal få så mye som mulig ut av studiet. Jeg vil også legge til at det oppstår en helt spesiell synergi når så mange mennesker med interesse for mat og helse møtes.

Spaniaturene har også vært viktig for nettverksbygging. De fleste av oss har holdt  kontakten og tipser hverandre om artikler og ny forskning. Det er kjempenyttig!

Hvorfor vil du studere ernæringsterapi?

For meg må en forklaringsmodell være logisk, det er den filosofien ernæringsterapi tar utgangspunkt i» svarer Kristine på spørsmålet om hvorfor hun vil bli ernæringsterapeut.

Nå som jeg er ferdig med kostholdsveileder ønsker jeg å gå mer i dybden. Jeg føler at kostholdsveilederstudiet har gitt meg grunnlag for å forstå og lære enda mer. Det er det som er motivasjonen min for å starte på ernæringsterapi.

I dette faget er du evig student, det er alltid noe nytt å lære.

Jeg har selv en sykdomshistorie lang som en arm bak meg, og jeg vil vise andre at de kan bli friske og få økt livskvalitet gjennom å gjøre endringer i måten de lever på. Med riktig mat og kosttilskudd kan vi forebygge sykdom og reversere sykdomsforløp.

Det er viktig at vi må lære oss at det ikke er farlig å spise fett. Kostholdsveilederstudiet har lært meg at fett ikke er farlig, og ikke minst hvorfor. Jeg tror at om vi kunne lære oss å spise mer av den maten vi faktisk trenger og stresse ned, ville de fleste vært både friskere og lykkeligere.

Hvem tror du kan ha utbytte av å gå til en ernæringsterapeut?

Alle kan ha utbytte av å lære mer om hvordan man kan optimalisere kostholdet. Det er viktig at vi husker på at kroppen er en helhet. Stress er for eksempel et fenomen som påvirker helsetilstanden vår veldig negativt.

Mange mennesker raser igjennom livet, utrykk som rotteres og flink-pike-syndromet er blitt en del av dagligtalen nettopp fordi så mange legger så stort press på seg selv. Vi skal aller helst leve opp til en skyhøy standard. Noen ganger kan man spørre hvem det var som la lista der oppe? Der vi, uansett hvor gode vi blir, ikke når den.

Det er selvfølgelig forskjell på negativt og positivt stress. Positivt stress er det stresset som motiverer deg til å gi det lille ekstra.

Negativt stress er for eksempel det stresset som oppstår når vi legger kontinuerlig press på oss selv for å lykkes. På en slik måte at det gjerne svekker selvfølelsen når vi ikke lykkes med alt vi setter oss fore. Det er rett og slett ikke mulig å trene fem ganer i uken, ha fire barn, et lykkelig ekteskap, være fashionista, ha en suksessfull karriere og reise jorden rundt tre ganger på en og samme tid.  Og er ikke det egentlig like greit?

Hvordan tror du du skal kunne være med å motivere andre til å gjøre positive livsstilsendringer?

Det er også utrolig viktig å være ydmyk. Det er en forutsetning for å lykkes og få gode resultater. Vi må også huske på at helse er mye mer enn vektreduksjon og det å være kosmetisk vakker, jeg tror utseende kommer når du har helsen på plass.

Vi må også nevne at Kristine reiste hjem med toppkarakter fra avsluttende eksamen, vi gratulerer og ønsker henne lykke til videre!

Linker:

Legg inn en kommentar