Fra hobby til heltidsjobb

Lagt ut av

Aina Gunnerud er gründer. Hun bor på Kolbotn, med mann  og to barn, og er lidenskapelig opptatt av sammenhengen mellom kosthold, trening og psykisk helsevern.

Aina er tydeligvis ikke den eneste, for nå er hobbyen blitt heltidsjobb.  Etter at hun ble tilbudt lokale ved en klinikk på Kolbotn har tiden gått med til å planlegge kurs i kosthold og delta på seminarer.

Aina vil veilede familier, hun vil vise andre at det er plass til en sunn livsstil i en hektisk hverdag. At det å prioritere helsen er en livslang investering som forebygger både fysiske og psykiske helseplager.

Gjennom Hverdagshelse tilbyr Aina både individuelle konsultasjoner og kurs. Hun har også egen blogg der du kan følge forretningskonseptet , og Ainas egne erfaringer og utfordringer knyttet til trening, ernæring og kosthold i hverdagslivet. Målet er å nå ut til Ola Nordmann.

Kostholdsveiledning er ikke bare for de med pulsklokke som svetter på tredemølla fem ganger i uken. Aina forteller at hun ønsker å arbeide med alle typer mennesker, og sørge for at kostholdsveiledning blir tilgjengelig og aktuelt for flest mulig

Her ved TMS har Aina har tatt kostholdsveilederstudiet. Hun er også i full gang med naturmedisinsk grunnutdanning.  Kostholdsveileder har gitt henne solide kunnskaper om ernæring og sammenhengen mellom kosthold og helse. Naturmedisinsk grunnutdanning gir en forståelse for grunnleggende naturmedisinske tankemodeller. De to utdanningene utfyller på mange måter hverandre og gir et godt grunnlag for en holistisk tilnærming til problemstilligner rundt helse og livsstil. Aina forteller at hun er kjempefornøyd med utbyttet hun har fått av studiene, og at hun har fått god oppfølging fra lærerne.

Hva er det som har motivert deg Aina?

«Jeg tror motivasjonen har steget i takt med gangen i prosessen. Jeg føler at for meg så var det riktig å gjøre lidenskapen min til noe mer enn en hobby. Så den viktigste motivasjonsfaktoren er at det jeg gjør føles riktig. Det er godt å være i gang, samtidig er jeg utrolig spent. Det er jo ikke bare-bare å starte for seg selv.»

Aina er en travel dame, siden hun begynte i september har hun vært i full sving med å promotere hverdagshelse på lokale messer og tilstelninger. En av hovedutfordringene er å motivere til endring.

Hvordan motiverer vi andre til å gjøre endringer?

«Kjenn etter hvordan det du spiser påvirker kroppen din», svarer Aina  på spørsmålet om hvordan hun  skal motivere folk til å gjennomføre kostholdsendringer.» Hvis du får de til å virkelig kjenne etter, ja da har du vunnet.  Jeg tror mange får en aha-opplevelse når de legger om kostholdet.

Jeg får veldig positive tilbakemeldinger på den jobben jeg gjør.  Man må ikke glemme at kostholdet bare er en del av en livsstil. Det er viktig å se hele mennesket.  Det vi spiser og hvordan vi lever er med på å påvirke hvordan vi føler oss.  Derfor er både kosthold og trening viktige verktøy i forbygging av livsstilssykdommer og psykiske lidelser. 1+1=3 er min kjepphest, kombinasjonen av trening og et fornuftig kosthold gir synergieffekter. Dette betyr at du har større utbytte av hver faktor når de opptrer sammen, enn du ville ha hatt med en enkeltfaktor alene.

Mitt største ønske er å være med og bidra til å øke forståelsen av at små endringer i kosthold kan gi betydelig bedring i psykisk helse eller adferds hos barn og voksne.

Vi ønsker henne lykke til videre med naturmedisinsk grunnutdanning og Hverdagshelse.

Kostholdsveileder
Naturmedisinsk grunnutdanning

Legg inn en kommentar