Julie stiller livstilsykdommene opp mot veggen

Lagt ut av
Ernæringsterapeut Julie Jerner, 26 år Arenaklinikken Oslo

Julie Jerner var en del av det første kullet ernæringsterapeuter ved TMS, og ble uteksaminert i sommer. I dag jobber Julie på Arenaklinikken i Oslo. Hun er også er i gang med prosjektet sunt hjem, som betyr at Julie reiser hjem til familier. De får kostholdsveiledning i eget kjøkken og hjelp til å endre rutiner og matvaner i hjemmet.

Vi spurte hva som gjorde at hun begynte hos oss?

«Jeg var akkurat ferdig med en bachelor i samfunnsernæring fra Høgskolen i Akershus, men visste ikke hva jeg skulle bruke utdannelsen til. Samfunnsernæring er veldig interessant, men ikke så rettet mot arbeid med klienter. Jeg var på utkikk etter nye karrieremuligheter, eller en utdanning som kunne gi meg ytterligere kompetanse i arbeid med ernæring. Moren min fant tilfeldigvis en artikkel om TMS på nettet, og da jeg leste om ernæringsterapi tenkte jeg; dette er det jeg ønsker meg, det er denne kunnskapen jeg trenger som terapeut.»

Julie har spesialisert seg innen livsstilssykdommer, kroniske lidelser, tarm- og mageproblemer.

I sin jobb ved Arenaklinikken hjelper Julie mennesker med livsstilssykdommer, kroniske lidelser, tarm- og mageproblemer. Hun forteller også at mange av hovedstadens innbyggere sliter med lite energi.

«Årsakene til livsstilssykdommer er mange og sammensatte. For det første lever vi i et samfunn der det er en overflod av mat.  Samtidig er ernæring og kostholdsproblematikk nærmest overeksponert i media. Vi får servert mye informasjon, feil informasjon, overlappende og motstridene informasjon. Vi tror vi er opplyste. Virkeligheten er at overflod av mat og informasjon skaper et valget tyranni. Vi plukker ukritisk ut dietter og kostholdsråd,  og trekker ofte slutninger ut ifra feil eller manglende informasjonsgrunnlag. Konsekvensen er i mange tilfeller at kroppen overbelastes eller tilføres feil type mat»

Hva gjør en enæringsterapeut Julie?

«En ernæringsterapeuten behandler og forebygger. Stikkordet for meg er individet. Det er viktig å gå inn og se på den enkelte klienten og finne behandlingsalternativer som faktisk fungerer. Hvor motivert en person er for endringer er for eksempel avgjørende for hvordan man legger opp kostholdsendringer. Under behandling er det essensielle hvem du er. Dette er viktigere enn det å følge oppleste og vedtatte sannheter gitt i generelle retningslinjer for kosthold og ernæring.».

Julie, du var ferdig ernæringsterapeut tidligere i år. Du er allerede godt i gang, både på Arenaklinikken og gjennom prosjektet Sunt Hjem. Hva tror du er en god strategi for nyutdannede?

«Vis ansiktet ditt på seminarer, vær interessert, møt nye mennesker og ikke vær redd for å vise frem det du kan. Det å jobbe som ernæringsterapeut er givende arbeid som gir resultater. Markedet er der, så go for it! Bevissthet rundt mat og helse er viktig for alle.»

Én kommentar

Legg inn en kommentar