Helseutfordringene ble min største styrke!

Lagt ut av

En energisk og solbrun ung kvinne dukker opp på skjermen foran meg. Celine bor og jobber fra Spania, så vi treffes derfor over et møterom på nett. Den unge gründeren er en tidligere student hos oss, og driver i dag sin egen bedrift som tilbyr kurs, helseprodukter, coaching og podcasten «Fremtidens Business Kvinner». Da Celine var 19 år ble hun syk av stress og mistet både energien, nattesøvnen og livsgnisten. Hun ble nødt til å avslutte studier innen sykepleie og flytte hjem til foreldrene sine. I stedet for å vente på en diagnose, valgte hun å ta ansvar for helseutfordringene, endre karrierevei og følge drømmen. I dag hjelper Heldrup andre kvinner med å skape et liv de ikke ønsker ferie fra.

Intervjuet av Pernille Boyle, lærer på nettkurset Pedagogikk for terapeuter.

Kan du fortelle litt om din historie?

Jeg heter Celine og er i dag 26 år gammel. Min helsereise startet da jeg ble syk for 8 år siden. Det første jeg gjorde for å bli frisk var å oppsøke en coach som hjalp meg å adressere og ta tak i helseutfordringene mine. I dette samarbeidet fant jeg ut at jeg levde en livsstil og studerte til en utdannelse som ikke var i tråd med det livet jeg ønsket å leve.

Veiledningen gjorde meg bevisst på at valgene jeg hadde tatt var på bakgrunn av ytre forventninger og det jeg trodde man burde gjøre. Gjennom coaching fant jeg til slutt svarene i meg selv og kom i kontakt med den dype motivasjonen og livsdrømmen min. Dette gjorde at jeg skriftet retning, begynte å studere Ernæringsterapi på Tunsberg og endret livsstilen min som et resultat av dette.

Jeg gikk fra å ligge i sengen med daglige angstanfall og mye indre uro til å få tilbake energien og bli frisk igjen. Det har vært en lang reise, og har absolutt ikke vært endringer som kom over natten. Gjennom studietiden hadde jeg fortsatt mye angst, stoffskiftesykdommen Hashimotos og brukte på et tidspunkt betablokkere. Men, ved å integrere ny kunnskap om ernæring, stressmestring og selvutvikling, skapte jeg et fundament som til slutt gjorde meg frisk. Denne kompetansen bruker jeg i dag til å hjelpe andre kvinner å skape et liv de ikke ønsker ferie fra. Jeg valgte å gå min egen vei, starte bedrift og lever i dag drømmelivet som gründer og coach i Spania. Det har vært viktig for meg å skape en business som gir meg frihet til å jobbe fra hvor jeg vil. Jeg har alltid drømt om å våkne til lyden av bølgene og det er en virkelighet i dag.

Hva var de viktigste endringene du gjorde for å forbedre helsen din?

Store endringer i de små valgene jeg tok hver dag, min selvfølelse og slippe alle forventinger og regler jeg hadde laget for meg selv. Det er viktig å fordøye alt jeg har lært, og få kontakt med kroppen min og lytte til hva jeg virkelig har behov for. Stressmestring, ta pauser og bruke tid i naturen har vært viktig for meg for å få kontakt med meg selv. Kontakt som ga meg styrke til å følge min egen vei og stå for mine valg, selv når jeg ikke opplevde støtte fra de rundt meg.

Du har tidligere sagt at helseutfordringene ble din største styrke. Kan du fortelle mer om dette?

Da jeg ble syk, ble jeg tvunget til å sjekke innover i meg selv og bli bevisst på hvilke endringer jeg måtte gjøre for å bli bedre. Sykdomsperioden snudde hele min hverdag og livsstil på hodet. Mine helseutfordringer har derfor vært min aller største gave. Jeg hadde aldri vært der jeg er i dag dersom jeg ikke hadde fått disse utfordringene.

En ting er å ha en drøm. En annen sak er å gjøre drømmen til en realitet. Det er her Celine kommer inn. Med en genuin drivkraft hjelper Heldrup andre kvinner til få mer energi, motivasjon og komme i kontakt med sine personlige styrker. Både i karriere og privatlivet.

Hva skal til for å lykkes som terapeut og coach?

Det er viktig å være selvsikker og trygg på deg selv i rollen som terapeut eller coach. Du vil bestemme deg for hva du gjør i bedriften din, hva målene dine er og hvordan hverdagen din ser ut. Det skal være helt tydelig hva du tilbyr, hvor mye du tjener og hvem du jobber med. Hvem må du være for å bli den terapeuten du drømmer om? Gjør det til en daglig praksis å skrive eller visualisere hvilken forskjell du gjør for andre mennesker og hvilken følelse det gir deg. Lev som om du allerede er der du ønsker å være. Hvis det er vanskelig for andre å forstå hva du gjør, kan dette være et tegn på at du ikke er trygg nok i din rolle som terapeut eller coach.

Hva er den vanligste utfordringen du ser hos aspirerende terapeuter og coacher i dag?

At de ikke tenker stort nok. Du må tenke større om deg selv enn du gjør i dag. Hvis drømmen din virker urealistisk, tenker du ikke stort nok om deg selv. Bruk en coach til å få klarhet, jobbe med selvbildet og andre ting som kan holde deg tilbake.

En annen utfordring kan være at du ikke utnytter dine personlige styrker. Det er viktig å adressere disse, slik at du kan forme din bedrift ut ifra dette. Det er mange måter å jobbe på som terapeut. Noen ønsker å jobbe én til én, mens andre ønsker å snakke til et større publikum. Finn ut hva som gir deg energi og hvilken måte du kan jobbe best på. Dette vil igjen føre til bedre resultater med dine klienter.

Hva mener du er den største suksessfaktoren for terapeuter i dag?

De som får suksess er de som hele tiden oppsøker det som dytter dem ut av komfortsonen. Det er der vi vokser. Jeg hadde aldri vært der jeg er i dag om jeg ikke hadde utfordret min egen. Start med små endringer, som for eksempel en ny vei til jobben eller ved å gjøre en livsstilsendring. Start før du føler deg klar, før ting er ferdig, og lær på veien.

Det aller viktigste vil jeg si er å starte med oppgavene og tingene som er mest ukomfortabelt for deg og bedriften din eller rollen som terapeut. Hva er det viktigste du må starte med denne uken, for å komme deg raskest mulig til drømmelivet ditt? Er du ærlig med deg selv her, vil du se at dette som regel er de tingene som er mest skummelt å komme i gang med, og som krever en modig, sterk sjel i deg for å gjennomføre. Utrolig nok så sitter begrensningene dine som regel i hodet eller i fortiden din. Og er det en ting som er sikkert, så er det at alt er mulig om du tror på det selv. Så om denne drømmen er viktig nok for deg, så klarer du det!

Hva måtte du lære deg for å gjøre kunnskapen din om til en business?  

Jeg har tatt mange kurs for å lære om markedsføring og hvordan nå ut til målgruppen min. Jeg har brukt denne kunnskapen i kombinasjon med mine styrker og personlighet, slik har jeg funnet ut hva som fungerer for meg. Et eksempel på dette er at jeg jobber mer intuitivt, fremfor å planlegge for mye. Dette er ikke det jeg har lært, men det jeg har erfart fungerer for meg.

Mine styrker og personlighet, er nok den aller viktigste milepælen her. Om du følger lik markedsføringsplan eller gjør det samme som alle andre, er det vanskelig å faktisk vekke interesse. Så hold fokuset på dine styrker når du skal gjøre kunnskapen din om til din business! Du er unik, og det er dette som er din gave du vil ta med ut til verden.

Webinarer, nettkurs og medlemsportaler har aldri vært mer i vinden. Her på skolen ønsker vi å hjelpe terapeuter med å skape kurs, holde foredrag og markedsføre seg selv på nett. Hvor viktig har det vært for deg å lære dette og få veiledning i denne prosessen?

Markedsføring har alltid vært noe som har kommet ganske naturlig for meg. Det er en av mine styrker. Vi kan alle lære å markedsføre oss på en måte som passer vår bedrift. Det er veldig viktig for å bli synlig for potensielle kunder. Dette er grunnen til at jeg kan jobbe med det jeg gjør i dag. Jeg kan jobbe fra hvor jeg vil fordi jeg tilbyr tjenester online. Det gir meg også mulighet til å nå ut til flere mennesker. Alle mine klienter kommer fra SoMe, podcast og online-kurs.

Hvis du skulle gitt ett råd til en terapeut som ønsker å skape noe eget, hva ville det vært?

Tenk ti ganger større om deg selv i ditt profesjonelle og private liv. Bli selvsikker, klar og tydelig på hvem du er, hva du tilbyr og hvilken forskjell du gjør for andre mennesker. Du blir aldri helt klar og det kommer aldri en tid der du er utlært. Det starter nå. Uavhengig av hvor du er på reisen din.

 

Dersom du ønsker å lære og lage nettkurs, foredrag og webinarer, ta en titt på nettkurset Pedagogikk for terapeuter. Å tilby tjenester online er viktigere enn noen gang! Det er den beste måten å synliggjøre deg på og du kan nå mange flere i din målgruppe. Nytt i høst er enda flere zoom-samlinger, tilgang til lukket fb-gruppe og gratis veiledningstime med lærer.

Kurset har oppstart 1. september. Bruk bestillingskoden PED22 og få kr 1000 i rabatt ved bestilling innen 15. august.

Legg inn en kommentar