Bli kjent med Børge!

Lagt ut av

Børge Fagerli er en av våre lærere på terapeututdanninger som har oppstart 1. september, og i høst er han i tillegg aktuell med nytt kurs på skolen, nemlig Helsecoaching. Vi stilte Børge noen litt annerledes spørsmål, sånn at dere kan bli enda bedre kjent med han.

Hvordan ser en typisk morgen ut for deg?

Våkner som regel av meg selv kl. 6-6:30. Da rekker jeg en dusj (ofte kald, men starter og eventuelt avslutter med varm hvis jeg trenger det), så noen slurker av en kaldbrygget kaffe før guttungen på snart 5 våkner og skal gjøres klar til barnehagen. Får som regel tid til å lese litt mens han ser barneprogrammer på tv, men klarer dessverre også å ramle innom Facebook eller Instagram (noe jeg merker kan dra ned humør og energi, så forsøker å venne meg av med dette). Etter jeg har kjørt han i barnehagen, har jeg første coachingsamtale, eventuelt spiser jeg først hvis jeg er sulten. Blir som regel sulten en gang mellom kl. 9-10. Første måltid er bær/frukt mens jeg lager hovedmåltidet, som er kjøtt/kylling og egg med noe rotgrønnsaker, nøtter, olivenolje og/eller avokado.

Hva er ditt aller beste helsetips?

Sørg for nok dagslys og frisk luft, regelmessig aktivitet, og minst 7 timer søvn.

Hva gjør du for å slappe av?

Det kommer an på hva jeg trenger, så det spør jeg meg selv om først. Da kan det være alt fra å lese en bok til å se en tv-serie eller film, eller det kan være å bare gå for meg selv og meditere over livets mysterier noen minutter.

Hva gjør du hvis du ikke får sove?

Da står jeg opp igjen, setter meg for å lese noe som får hodet til å koble av, hender også jeg tar meg en kopp varm te med honning eller et stykke frukt hvis jeg kjenner at jeg trenger det.

Hvordan inkorporerer du bevegelse i en travel hverdag?

Jeg er nok litt for dårlig på å gå turer i frisk luft, men har begynt å planlegge arbeidsdagene mine bedre for å kunne tillate dette. Utover dette trener jeg styrke 3 ganger i uka, og på dager jeg ikke trener styrke kjører jeg 30-60 min på ellipsemaskin. Forsøker også å gå ut og lufte meg i hagen mellom kundesamtaler hvis det er tid (noe det ikke alltid er).

Hvis du fikk lov til å spise kun 3 ulike matvarer resten av livet, hvilke hadde du valgt og hvorfor? 

Biff av noe slag, da jeg mener animalske proteinkilder er essensielt for en velfungerende helse og kropp. For å få nok fett måtte det ha blitt entrecote eller tilsvarende. Jeg har forsøkt carnivore-kosthold ved flere anledninger, nesten et halvt år uten karbohydrater eller plantekost på det meste, men fant ut at jeg må periodevis ha noe karbohydrater også for å kunne trives. Hvis jeg kun skulle få valgt en matvare her måtte det vært blåbær. Mest fordi jeg liker smaken på det, men også fordi de er rike på mikronæringsstoffer. Til slutt måtte det ha blitt mørk sjokolade (85%). Fordi hva hadde vel livet vært uten? 🙂 Jeg spiser nok rundt 20-40 g hver dag. Den er jo også rik på antioksidanter, magnesium, jern og mye mer.

Hva gjør du hvis du kjenner at du brygger på en forkjølelse? 

Roer ned på alle stressfaktorer, kun rolige gåturer og dropper styrke/intervalltrening, bruker sink-sugetabletter annenhver time, tar svarthyll-ekstrakt, og skyller nesa med saltvann. Kan også finne på å gurgle med jodoppløsning (Lugol’s), siden jod er en av de mest effektive antivirale/-bakterielle stoffene vi kjenner til.

Hvorfor begynte du å studere trening og ernæring?

Jeg var mye syk gjennom oppveksten, og fysisk hang jeg en del etter tøffingene i klassen. Siden jeg lærte meg å lese som 5-åring, kunne jeg bli oppslukt av å lese bøker og tegneserier. Kombiner det med at jeg var stor fan av superhelter og filmer med Arnold Schwarzenegger, så var det vel nærmest skjebnebestemt at jeg ble lidenskapelig opptatt av hvordan man kan forme og forbedre kroppen sin gjennom kost og trening.

Hvorfor trenger vi flere naturterapeuter i Norge?

Jeg mener bestemt at vi trenger mennesker som forstår mennesket som en helhetlig organisme, som lever i en symbiose med verden rundt seg, og der optimal helse skapes gjennom en forståelse av både det fysiske, biologiske, mentale – og spirituelle. I stedet for symptombehandling som mye av den moderne medisin bedriver, må vi jobbe med å forstå årsakssammenhengene og behandle opphavet og ikke konsekvensen av at noe er galt.

Hva er det viktigste du kan formidle til studentene på terapeututdanninger og Helsecoaching?

Det viktigste jeg selv kan formidle er kvalitetssikret kunnskap, ydmykhet, og lidenskap for faget. Det viktigste jeg kan fortelle de som leser dette og er eller ønsker å bli studenter, er å aldri slutte å lære og utvikle deg, ha tillit til læringsprosessen og egne evner, tålmodighet til å la alt utfolde seg naturlig, og etabler og oppretthold kontakt med intuisjonen din.

 

Helsecoaching har oppstart 29. august. Les mer og meld deg på her.

Det er fremdeles ledige plasser på terapeututdanningene Ernæringsterapi, Urtemedisin og Soneterapi. Du kan lese mer og søker om plass her.

Tirsdag 16. august kickstarter vi Helseprat med Tunsberg på Zoom (gratis), og første gjest ut er Børge. Han skal snakke om selvdisiplin/prokrastinering, planlegging og vaner.

Legg inn en kommentar