HYMNE heier på deg!

Lagt ut av

Kjersti Olsen Alfer ble for alvor interessert i helsen sin da hun ikke fikk de resultatene hun burde fått med riktig kosthold og trening. Det viste seg at hun hadde polycystisk overiesyndrom og et ketogent kosthold ble til slutt redningen. Kjersti er både sykepleier og har en bachelorgrad i mat og helse, men valgte å utdanne seg til Kostholdsveileder hos oss i tillegg. Parallelt med oppstart av eget firma tok hun kurset Markedsføring for terapeuter, og nå holder hun på med Treningsveileder

Hvorfor ble du interessert i helse?

Interessen min for helse startet allerede i tenårene, og da særlig helserelaterte temaer knyttet til kosthold og overvekt. Jeg var alltid opptatt av hva jeg spiste, og trente i perioder mye. Selv om jeg gjorde alt det «riktige», så var jeg fortsatt noe overvektig, hadde lite overskudd, varierende humør og en menstruasjonssyklus på ville veier.

Jeg lyttet nøye til alle som kom med gode råd, alt fra helsepersonell til velmenende bekjente. Kostholdsrådene var i de fleste tilfellene litt sånn «one size fits all», men er man en firkant så er det umulig å bli helt kompatibel med en runding og motsatt! Jeg vrir meg litt ekstra i stolen når jeg snakker med eller hører på noen som har helt klare og bastante meninger om temaet helse og ernæring, og undrer meg ofte over hvor nysgjerrigheten og takhøyden for at vi er ulike har blitt av?

Det skulle vise seg at jeg hadde PCOS (polycystisk ovariesyndrom), en diagnose jeg aldri før hadde hørt om. Ikke før en bekjent fortalte meg om det i forbindelse med barnløshet når jeg var i begynnelsen av 20-årene. Jeg kjente meg veldig igjen i hennes historie, og jeg hadde omtrent samtlige symptomer!

Første gang en lege antydet diagnosen til meg, fikk jeg beskjed om å bare fortsette å leve som før og å ta kontakt med helsevesenet dersom jeg ønsket å få barn. Men PCOS påvirker så mye mer enn fruktbarhet, og hadde jeg hatt den kunnskapen om kostholdets innvirkning på kroppen da, som jeg har i dag, hadde jeg vært mange bekymringer fattigere!

Jeg fikk anbefalt av en venninne å se litt nærmere på bøkene til Fedon Lindberg, og akkurat i det øyeblikket ble det sådd et frø som skulle vise seg å bli et viktig vendepunkt for meg. Det var mitt aller første møte med en kostholdsfilosofi som ikke satte alle mennesker i samme bås. Fedons bøker og kostplaner gjorde mye bra for helsen min, men det var først når jeg oppdaget keto-kosthold, at de store helseforandringene skjedde for meg.

Så, ved hjelp av en god dose stahet og en enda større nysgjerrighet har jeg klart å oppnå den helsen som oppleves som optimal for meg ved å endre min livsstil.

Jeg har forresten fortsatt den sirlig tegnede kostholdspyramiden fra jeg var 16 år som et minne. Den jeg følger i dag ser helt annerledes ut.

Kan du fortelle litt om din bakgrunn, og hvorfor du startet på kostholdsveileder?

Jeg har bakgrunn innen både mat og helse. Jeg er utdannet sykepleier og har en bachelorgrad innen matteknologi. Begge disse utdanningene er bunnsolide på hver sine måter, men den direkte koblingen mellom mat og helse synes jeg smeltet fint sammen ved hjelp av kostholdsveilederstudiet. Kostholdsveileder ved Tunsberg Medisinske Skole samsvarer dessuten med min tilnærming til kosthold. Det tas utgangspunkt i at alle er forskjellige, og at samme fremgangsmåte ikke nødvendigvis passer for alle. Når jeg lette etter et kurs eller en utdanning som skulle forene mat og helsebakgrunnen min, var det avgjørende for meg at denne skulle samsvare med mitt eget tankesett. Jeg var ikke i tvil når jeg kom over Kostholdsveileder ved Tunsberg Medisinske Skole. Det var kjærlighet ved første klikk!

Med min bakgrunn og kompetanse som verktøy, brenner jeg for å gi mine fremtidige klienter muligheten og verktøyene til å kunne oppnå helsegevinster som kan være med på å endre hvordan de kan leve sitt liv. Å få lov til å være med som en liten brikke i deres store puslespill er intet mindre enn fantastisk i mine øyne. Utfallet av min egen helsereise, og prosess for å endre livsstil, har gitt meg et ønske om at andre skal få oppleve det samme som jeg har gjort, for en livsstilsendring kan uten tvil være en «game-changer».

Jeg liker veldig godt å snakke med og lære fra mennesker som har en åpen innstilling til sitt fagfelt, og som hele tiden er åpen for muligheten om at det kan finnes flere svar som er riktig, og som er villig til å lære på tvers av meninger og holdninger. I dette krysningspunktet mener jeg at magi kan oppstå, og det er en spennende tanke! Dette er også en viktig årsak til at jeg valgte å studere Kostholdsveileder akkurat ved Tunsberg Medisinske Skole.

Både helsefeltet og ernæringsfeltet er uendelig stort, og i tillegg er begge feltene dynamiske, så det gjelder å følge med og holde seg oppdatert. Det er alltid noe nytt å lære og man blir heller aldri utlært. Det elsker jeg.

Har du begynt å jobbe med pasienter ennå, eller bruker du Kostholdsveileder-utdanningen til noe annet?

Jeg hadde planer om å starte min egen bedrift allerede før jeg begynte på Kostholdsveileder, og en drøm om å få jobbe aktivt med veiledning innen kosthold og livsstil. Jeg har nettopp startet opp min helt egne bedrift, HYMNE kost&livsstil, og det er så stas! Jeg har pr. i dag åpent 3 dager i uken, og tar imot nye pasienter. I tillegg til dette studerer jeg Treningsveileder TMS.

Du har nettopp fullført Markedsføring for terapeuter – et ganske omfattende kurs innen markedsføring. Dette er ikke obligatorisk for de som går på Kostholdsveileder, så hva var det som gjorde at du valgte å starte på det? 

Jeg valgte å ta dette kurset fordi jeg rett og slett ikke visste hvilken ende jeg skulle starte i. Jeg hadde ingen erfaring med å drive en egen bedrift og like liten erfaring med markedsføring. Markedsføring for terapeuter er i tillegg skreddersydd for de som driver innen mitt fagfelt, og har vært gull verdt for meg i oppstart av egen bedrift!

Jeg har brukt kurset parallelt med planlegging og forarbeid i oppstartsfasen. God tid til hvert tema, gjorde at jeg virkelig kunne grave dypt i meg selv, slik at tanker og ideer fikk tid til å modne litt underveis i prosessen. Jeg fant til og med ut at jeg synes markedsføring er gøy, og at det alltid er noe nytt å lære!

Innholdet i kurset ga god oversikt over hva det er viktig å tenke på både i en oppstartsfase, og dersom man allerede er etablert. Jeg hadde lite erfaring med denne tankegangen før jeg startet på Markedsføring for terapeuter, men med god hjelp av en dyktig veileder, morsomme og utfordrende oppgaver, bratt læringskurve og godt faginnhold, sitter jeg bare igjen med takknemlighet for at dette kurset eksisterer. Jeg anbefaler dette kurset på det varmeste til alle terapeuter som skal starte egen bedrift eller trenger hjelp til å komme videre med sin allerede etablerte bedrift!

Noe av det du måtte jobbe med i markedsføringskurset var å beskrive din visjon, verdier og målgruppe og sette deg ulike mål. Hva var erfaringene dine med å jobbe med de spørsmålene?

Å jobbe med disse spørsmålene på detaljnivå var utfordrende, spennende og veldig oppklarende! For meg var dette noe av det viktigste jeg ble utfordret i på hele kurset.

Disse, og flere av oppgavene, hjalp meg å definere blant annet hvem jeg vil være som veileder, hvordan jeg vil jobbe som veileder, hvilke utfordringer jeg ønsker å jobbe med og å sette et realistisk tidsperspektiv på måloppnåelse. Og det er jo en viktig del av selve grunnlaget for å kunne drive med veiledning. Jeg brukte veldig mye tid på akkurat disse spørsmålene, og når jeg hadde funnet svarene som var riktig for meg, ga det meg verktøyene jeg trengte for å kunne lage meg en solid forretningsplan. Når dette var på plass, turte jeg endelig å hoppe i det, og jobbe med det jeg ønsker aller mest: å få være en liten del av den store jobben mine pasienter gjør i sin jakt på bedre helse og økt livskvalitet.

Var det noe du savnet i markedsføringskurset, eller noe det burde vært mer av? 

For meg var dette kurset komplett, og det hadde det jeg trengte for å kunne starte opp min bedrift på en trygg måte. Markedsføring er også dynamisk, og en må hele tiden oppdatere seg på utviklingen innen dette feltet om man vil henge med. Da er det fint å ha det aller viktigste på plass slik at en er klar over hva en skal følge med på. Kurset var kun en begynnelse og en igangsetter for tankene bak markedsføring, og markedsføring er noe man aldri blir helt utlært i eller ferdig med. Det er en kontinuerlig prosess. Det eneste jeg kunne tenkt meg ekstra måtte vært praksis i en uke med noen som er skikkelig dreven på feltet.

Hva er dine planer videre? Har for eksempel korona endret planene dine eller hvordan du har lyst til å jobbe?

Jeg har mange planer! Noen av disse jobber jeg aktivt med pr. i dag, og noen ligger i dvale og litt på vent. Den overordnede planen er å hele tiden jobbe med prosjekter som kan utvikle meg videre som veileder, slik at mine pasienter til enhver tid får den aller beste oppfølgingen jeg kan gi! Det er gøy å strekke seg mot økt kunnskap, og jeg har alltid en eller annen fagbok jeg leser når jeg har tid, eller tar kurs der jeg finner dyktige fagfolk!

Korona har egentlig ikke hatt noen direkte innvirkning på hvordan jeg har lyst til å jobbe med, og drive, HYMNE kost&livsstil.

Før jeg tok kurset Markedsføring for terapeuter, hadde jeg i utgangspunktet tenkt å ha en fysisk klinikk hvor jeg skulle praktisere veiledningen. Etter økt kunnskap om å drive online, så fant jeg ut at jeg aller helst ville arbeide på denne måten. Det gir mange muligheter, og jeg får treffe mennesker fra hele landet. Det er en spennende måte å jobbe på, og jeg ser at man kan få like god kontakt med pasientene som om man skulle sittet i samme rom. Verktøy som for eksempel Skype og Zoom, passer fint til den veiledningen som jeg tilbyr.

Her kan du lese mer om Kostholdsveileder, Markedsføring for terapeuter og Treningsveileder.

Ta kontakt med Kjersti på hjemmesiden til HYMNE kost&livsstil eller via skolens Behandleroppføring.

Legg inn en kommentar