Ernæringsterapi

Lagt ut av

Etter lang tid med planlegging kunne vi endelig starte opp første klasse med Ernæringsterapeuter 25-27 september. Studentene har til felles en brennende interesse for ernæring, og har en bred faglig bakgrunn. Vi har blant annet sivilagronom, helsekostarbeidere, phytoterapeut, sykepleiere, kiropraktor, akupunktører, fotsoneterapeut, kokk, personlig coach og personlig trenere. I tillegg har studentene utdannelse i grunnmedisinske fag eller tilsvarende.

klassen_wide

Bildet over er fra søndagens forelesning med Dag Viljen Poleszynski. Han hadde blant annet et meget interessant foredrag om hva som hindrer nytenkende forskningen innen ernæring, og hvordan resultater fra forskning kan manipuleres.

Forskning
Et av hovedmålene med studiet er at studentene skal få kunnskap og erfaring med forskning. Vi har derfor alt nå startet opp det første studie de skal jobbe med. Studentene skal måle endringer i sitt eget blodsukker ved forskjellige typer kosthold. De skal variere sammensetningen av karbohydrater, fett og proteiner i måltidene, og skal også undersøke om det har noen betydning i hvilken rekkefølge man spiser de ulike bestanddelene av måltidet.

2 kommentarer

Legg inn en kommentar